Vírushelyzet Európában

  • Koronavírus-körképünk következik. Ma Nagy-Britanniába, Olaszországba és Spanyolországba kapcsolunk.
    A nagy-britanniai koronavírus járványról szóló jelentést hozott nyilvánosságra a londoni alsóház két szakbizottsága. Ebben megállapítják, hogy a járvány kezdeti kezelése a brit közegészségügy egyetemes történetének legnagyobb kudarcai közé tartozik. Ugyanakkor méltatják a brit oltási kampány sikerességét. Londonból Kertész Róbertet kapcsoljuk.
    A hatvan milliós Olaszországban elérték a 80 százalékos átoltottságot, ezzel sikerült elérni a nyájimmunitást, miközben a lakosság több mint tizenöt százaléka továbbra is nemet mond a vakcinázásra a római egészségügyi minisztérium adatai szerint. Október 15-től kötelező lesz a védettségi igazolás az állami és magán szektorban egyaránt. Kapcsoljuk római tudósítónkat, Sárközy Júliát,
    Spanyolországban október második felétől minden 70 év feletti megkaphatja a koronavírus elleni vakcina harmadik dózisát. Ezt eddig csak a legyengült immunrendszerű betegeknek adták be. A dél-európai országban az átoltottság már súrolja a 80 százalékot, miközben a járványügyi mutatók is javulnak. Ennek ellenére a zárt helyeken továbbra is kötelező a maszkviselés. A részletekért Madridba kapcsolunk, Fehér Krisztinához.

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#eur#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up