NASA - Az amerikai űrkutatás története - A Challenger katasztrófa dokumentumfilm

  • A legtöbb ember számára az űrhajózás félelmetes, vagy romantikus dolog. Hogy a valóságban milyen érzés, azt csak egy asztronauta tudja, és Rusty Schwei-kart ebben a filmben elmeséli az élményeit. Megtudhatjuk, milyen érzés a fellövés, láthatjuk hogyan próbálnak jojózni az űrhajósok a súlytalanság állapotában, megnézhetjük milyen szép a Föld a világűrből, és velük lehetünk amikor megkönnyebbülve visszaérnek a Föld felszínére.
    1986 január 28-án következett be, amikor a Challenger indult el utolsó útjára. Hét amerikai, köztük két nő vesztette életét az első űrhajó-balesetben. A film gondosan megvizsgálja a szomorú esemény okait, amely után hónapok teltek el, míg a világ magához tért a megdöbbenéséből, és az ember visszatérhetett az űrbe.
    A film bemutatja az Endeavor küldetést 1991-ben, amely egy újabb mérföldkő volt az űrhajózás történetében. Az Intelsat 6F3 távközlési műhold fellövése után fellépett hibák kijavítása nem csak az űrbeli szállítás hatékonyságát tette próbára, de az egész amerikai űrkutatási programnak is komoly kihívást jelentett, annak ellenére, hogy nem ez volt az első szatellit az űrhajózás történetében.

    Category :

    #nasa#az#amerikai#űrkutat#aacute#ouml#rt#eacute#nete#a#challenger#katasztr#oacute#fa#dokumentumfilm

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up